CNC obrada

Savremeno modelarstvo i izrada unikatnih predmeta postalo je nezamislivo bez savremenih CNC (Computer Numerical Control) mašina. Kod ovih mašina elektronika, step i servo motori pokreću upravljačke sklopove mašine na osnovu informacija koje im šalje računar a koji služi za precizno upravljanje opremom na osnovu napisanog programa.

“Graftek” u svojoj ponudi za CNC obradu nudi sečenje stiropora i stirodura užarenom žicom do zapremine 2x1x1m, što je maksimalna radna površina za pojedinačni obradni komad, koji se kasnije mogu nastavljati. Predmeti od stiropora, bilo da se radi o logotipu ili slovima mogu biti napravljeni iz više obradnih komada čime je moguće formirati predmet neograničene veličine. Najveći natpis koji je “Graftek“ izradio iznosi 4×30 metara, debljine 0,5 metra.

U ponudi imamo sečenje, graviranje, bigovanje i usecanje CNC rooter-om sa glodalom radne površine 3x2m do radne dubine od 25cm. Možemo isecati i gravirati obojene metale, foreks, foam, karton, drvo, pleksiglas i druge pločaste materijale.

Sečenje i graviranje CNC laserom možemo raditi na foreksu, pleksiglasu, drvetu i drugim PVC materijalima.

Računarski vođenim cutterom radimo ricovanje i sečenje do 1.6m širine na PVC foliji, papiru i ciradnom platnu.

Zahvaljujući optičkom sistemu za prepoznavanje cuttmartkova možemo precizno da radimo ricovanje i sečenje već odštampanog materijala, da isecamo po konturama razne oblike itd.